Miénk ez a városrész

Alapítványunk csatlakozott az ÉAOP-5.1.1-B1-12-k-2013-0001 A Széchenyi lakóváros rehabilitációja funkcióbővítéssel című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Miénk ez a városrész Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektekhez.

Programunk címe: Lakótelepi hangolda

Főbb programelemek: Fecsketábor, a lakótelepi közösségek, civil szervezetek megismerése, a lakótelep történelme, hagyományai, városismereti verseny

Céljaink:

A célkitűzések között szerepel a lakóközösségekkel való kapcsolat erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése, a lokálpatriotizmus fokozása. Az egyhetes tábor programjának megvalósítása során fontos szerepet kap az önismeret- személyiségfejlesztés, tanulási technikák elsajátítása, szabadidős programok lakótelepi környezetben, a lakótelep életének, az ott élők mindennapjainak megismerése, a városhoz kötődés érzésének erősítése.

Lényeges volt számunkra:

Tevékenység 1: Önismeret- személyiségfejlesztés, tanulási technikák elsajátítása Tevékenység 2: szabadidős foglalkozások Tevékenység 3: Közös program egy lakóközösség tagjaival Tevékenység 4: A lakótelepi közösségek, civil szervezetek megismerése Tevékenység 5: Lakótelepi hagyományok Tevékenység 6: város- (lakótelep) ismereti verseny Alapítványunk a programok megvalósításához 2 000 000 Ft támogatást kapott.

A programok megvalósítása:
1. Fecske tábor
A tábor programja itt érhető el. A tábor életéről készült beszámolót itt olvashatják. A tábor idején készült fotók itt nézhetők meg.

2. Lakótelepi közösségek, civil szervezetek megismerése
Közös programok, helyszínek: