Széchenyi lakóváros

Alapítványunk csatlakozott az ÉAOP-5.1.1-B1-12-k-2013-0001 A Széchenyi lakóváros rehabilitációja funkcióbővítéssel című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített „Zöld Re-Generáció” Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektekhez.

Programunk címe: Szükségletek és korlátok

Három programelemet tartalmaz: környezetvédelmi tábor fotópályázat virágosítás, füvesítés

Céljaink:

Környezetünk védelme mindannyiunk számára létfontosságú. Célunk, a figyelem felhívása a globális környezeti problémákra. A folyó – és légszennyezések, mind erősebbek. Egyre jobban érezzük a savas esők, az üvegházhatás kellemetlen hatásait. A termőföldek területének csökkenése, az ásványkincsek túlzott kiaknázása, az erdők újratelepítés nélküli kivágása a földi lét egyensúlyának felbomlásához vezethet, ha a gyerekek és a felnőttek nem kezdenek el a megoldásokon gondolkodni.
Célunk, hogy a tábor programjában résztvevő gyerekek gondolkodásában, tetteiben meghatározó legyen a környezettudatos világnézet, tisztában legyenek a ma globális problémáival, és megoldási lehetőségeivel. Feltérképezzék a lakótelep ökológiai lábnyomát, javaslatokat fogalmazzanak meg, helyileg mit tehetünk a problémák csökkentéséért, a természet védelméért? Fedezzék fel a közvetlen környezetük szépségeit, tegyenek meg mindent megóvásuk érdekében.

A program kapcsán vállalt tevékenységeink:
Tevékenység 1: Környezetvédelmi tábor

Tevékenység 2: Fotópályázat „A Széchenyi lakótelep rejtett szépségei” címmel Tevékenység 3: Lakótelepi lakóház szépítése Alapítványunk a programok megvalósításához 1 000 000 Ft támogatást kapott.

A programok megvalósítása:
1. Környezetvédelmi tábor
A tábor programja itt érhető el. A táborlakók számára programfüzetek készültek, amelyeket nagy lelkesedéssel töltöttek ki a gyerekek. A tábor életéről készült beszámolót itt olvashatják. A tábor idején készült fotók itt nézhetők meg.

2. Fotópályázat
A Széchenyi lakótelep rejtett kincsei címmel meghirdetett pályázatra közel száz alkotás érkezett. A legjobb 30 fotó került kiállításra. 6 tanulót díjaztunk munkájukért. A legjobb alkotások és a megnyitó képei itt tekinthetők meg.

3. Virágosítás, füvesítés
Környezetünk szépítését fontosnak tartjuk ezért vállaltuk egy lakóház környezetének szépítését. Az erről készült képek itt láthatók.